Project Description

Apartmanovy komplex

KOMPLEX BYTOVÝCH DOMŮ V JIZERSKÝCH HORÁCH

Moderní bytové domy na místě dlouho chátrajících objektů, které hyzdily příjezd do obce.

Projekt z dílny Studio Reaktor navazuje na historii malé obce v podhůří Jizerských hor a staví svůj architektonický koncept na historii zpracování kovů v této oblasti. Dominantním vizuálním prvkem těchto bytových domů je proto kombinace černého plechu a dřevěných prvků (terasy, lodžie), které přirozeně doplňuje okolní zeleň.

Komplex tvoří dvojice třípodlažních masivních dřevostaveb – apartmánových domů s celkem 34 bytovými jednotkami, které jsou osazeny na podzemním podlaží z železobetonové monolitické konstrukce. Z železobetonu je též provedeno bytové jádro s výtahovou šachtou. Na objektu je navržená netradičně tvarovaná střešní konstrukce. Vnitřní nosné stěny a příčky jsou vyrobeny jako lehký dřevěný skelet. Dílčí prvky konstrukce jsou pak z lepeného lamelového dřeva.

Pro tuto zakázku jsme dodali veškeré tyčové dřevěné prvky, včetně zakládacích prahů z LVL. Naše firma 2MAD Building s.r.o. zpracovala projekt, dokumentaci pro provedení stavby, statický výpočet a výrobně-montážní dokumentaci. Koordinaci stavby zajištuje 2MAD Building s.r.o. ve spolupráci s Mirhaus s.r.o.. Základní nosná konstrukce stěn, stropů a střech je provedena z masivních dřevěných panelů CLT od firmy Stora Enso. Spojovací prostředky pro nosnou konstrukci jsou navrženy z výrobků firmy Rothoblaas.

Realizace: 2023-2024

LÍBÍ SE VÁM NAŠE PRÁCE? MÁTE PROJEKT, KTERÝ BYCHOM VÁM MOHLI VYROBIT? ZAŠLETE NÁM NEZÁVAZNOU POPTÁVKU PŘES KONTAKTNÍ FORMULÁŘ.

NEZÁVAZNĚ POPTAT

Našich partnerů si ceníme. Tento projekt vznikl ve spolupráci s:

Logo 2MAD Building